RUITERSCHOOL  &  PENSIONSTALLING
MARY CRAYÉ

De plek waar we communiceren op Ziel niveau

Voor Dagbesteding

Of

Na schoolse activiteit:

“Zopa Zoki”

Zorgpaard – Zorgkind

Waarom deze Organisatie.

Vaak is het dat oude en geblesseerde paarden worden afgedankt omdat zij hun diensten niet meer kunnen volbrengen. Waar ze dan terecht komen willen we misschien liever niet weten, niet elk paard komt goed terecht.

Dit is bij mensen niet zo heel veel anders. Niet ieder kind is gezegend met een volmaakt gezin of leven.  Hulpverleners hebben hun handen vol aan het zoeken naar de juiste zorg – opvang – of begeleiding voor gezinnen en slachtoffers.

Door mijn ruime ervaring als deskundige in zowel de paarden houdenrij / instructrice, als trauma zorgverlener ben ik tot mijn besluit gekomen om deze twee factoren samen te brengen in een Goede doel Organisatie : “Zorg Paard – Zorg Kind”     “ZOPA – ZOKI”

• Mensen kunnen voor kleine bedragen toch deelnemen aan activiteiten.
  • Zorginstellingen, bieden we een zeer professionele en unieke richting waar ze terecht kunnen, met een zeer grote doelgroep, voor verschillende probleemfactoren of probleem situaties.
  • Zorg zoekende ouders kunnen ook via PGB hun kind hier laten deelnemen aan de dagbesteding of persoonlijke begeleiding met gerichte doelstellingen.
  • De combinatie van zorg en paarden is uniek, daar paarden een zeer helende werking hebben op zowel lichamelijk als emotioneel en psychisch vlak.
  • Zorg en opvang voor bejaarden of geblesseerde paarden, die dan ook nog eens de liefde en aandacht krijgen van deze mensen, is ook voor het paarden welzijn een super oplossing. En kunnen hierdoor ook op deze locatie blijven tot  zij uiteindelijk hun ogen vredig zullen sluiten.

Hiervoor is natuurlijk wel de nodige subsidie, donatie of giften nodig. Om dit allemaal te kunnen realiseren, daarom wil ik vragen om helpende handen in zowel een materiële / financiële steun als de hulp van vrijwilligers .

ZORGPAARD- ZORGKIND

• Oude geblesseerde paarden goede oude dag geven, d.m.v.  aandacht en zorg van beperkte jongeren &  volwassenen..
  • Aan zorgkinderen zorg en aandacht geven in combinatie met paarden verzorgen en activiteiten
  • Leer en ontwikkelingsdoelen stellen en proberen te behalen.
  • Persoonlijke grenzen te verlegen, te overwinnen … etc etc.

Statuten:

• Bestemming “Zopa - Zoki ”  Alleen voor paarden op leeftijd of dus danig geblesseerd zijn, dat ze wel behandelbaar en hanteerbaar zijn voor de doelgroep zorgkind (volwassenen).

• Het dier moet Braaf – Betrouwbaar – Kindvriendelijk – Functioneel voor lichte beweging en Knuffelbaar  zijn!   (Beoordeling  door oprichtster).

• Bestemming  “ Zopa – ZoKi ”, Voor alle kinderen en volwassenen die zich op welke manier, Beperkt voelen en zorg of aandacht nodig heeft – In een Hulptraject zit – of op welke manier ze hulp nodig hebben.

• Te denken aan: Gedragsindicatie – Trauma slachtoffers – Terminaal zijn – uit

financiële probleem gezinnen…etc etc..

Financieel:

De inkomsten komen geheel ten goede aan de zorg en het onderhoud van de zorg paarden & de materialen, benodigdheden en opbouw van de dagbesteding, na schoolse opvang en opbouw van het winkeltje (ook deze inkomsten komen terug in Zopa Zoki.

Zodra de zorg het woord paard hoort denkt men gelijk aan hobby of sport.  Zo ook de zorgverzekeraars waardoor deze vorm van therapie niet of niet geheel vergoed wordt. Vandaar dat een dele van onze diensten uit giften vergoed zullen worden. Ook uw hulp is natuurlijk hartelijk welkom.